lunes, 8 de enero de 2024

Cròniques de manga: Wind Breaker vol. 6 de Satoru Nii

 "Com et pots fer dir delegat si ni tan sols mous un dit per ajudar els teus!?"


Tothom a punt per ajudar un company que té problemes! 
Els alumnes del Fûrin es llancen a l'atac!


SINOPSIS

Després d'entrar a l'infame institut Fûrin, on hi ha els busca-raons més durs de la ciutat, en Haruka Sakura ha aconseguit per fi guanyar-se la confiança dels seus companys, que decideixen nomenar-lo delegat de classe. 

Aquesta etapa, però, aviat es veurà interrompuda per un nou conflicte: per tal de rescatar l'amic d'infantesa de l'Anzai, un dels ois del mateix curs, en Sakura i els seus amics decideixen endinsar-se a la base de la KEEL, una banda terrible que exerceix el seu poder mitjançant la por y la violència. L'adversari ataca recorrent al joc brut, però els nostres joves herois estan disposats a plantar-li cara. 

- Llegir les ressenyes de volums anteriors aquí


ANÀLISI DEL VOLUM 

Ple d'acció i de molts mastegots, aquest sisè volum de Wind Breaker ens presenta la lluita aferrissada entre en Sakura i els seus companys de classe contra la KEEL per a salvar l'amic de l'Anzai.

Després de què en Sakura descobreixi l'embolic en el qual està ficat l'Anzai, un company de la seva classe, en tan que delegat, va juntament amb la resta de companys cap a l'amagatall de la KEEL, una banda molt temuda per el seu us de la violència com a mètode per imbuir por als seus membres, per a rescatar l'amic de la infància de l'Anzai que està dins de les seves files patint sota les urpes d'aquesta gentussa. Quan hi arriben, els joves de l'institut Fûrin s'adonen que han caigut de ple en una emboscada i que els membres de la KEEL són més nombrosos del que s'esperaven. Tot i això, els nanos no fugen sinó que es llancen valerosament contra els enemics.

Però la valentia no pot fer res contra la superioritat numèrica de la KEEL i el fet de què ells lluiten armats amb pals o tubs de ferro, mentre que els nostres joves integrants de la Wind Breaker només tenen els seus punys i les seves cames per a defensar-se o atonyinar el contrari. 

La situació es complica quan els membres més forts de la KEEL són enviats per a lluitar contra els més forts dels de primer del Fûrin, fent amb això que els altres companys més febles siguin vulnerables i que tinguin tots els números per ser estomacats sense pietat. Només la providencial aparició d'en Kaji, amb els seus dos subalterns de segon, faran girar la truita de la cruenta batalla entre el Fûrin i la KEEL.  


Havent deixat de banda els moments transitius del volum anterior, en Satoru Nii ens submergeix de ple en una lluita aferrissada i cruenta entre la banda KEEL i els nostres herois de primer del Fûrin. Ficant-se en un assumpte privat i que, en principi, no té res a veure amb la propia banda de la Wind Breaker, en Sakura i els altres decideixen ajudar l'Anzai, un company de classe que està patint un calvari a causa del seu amic de la infància que forma parte de la KEEL i que està cometent delictes i comportant-se com algú que en realitat no és. Per treure'l de les urpes de la KEEL, l'Anzai havia intentat tot sol enfrontar-se amb ells, però sense èxit. Quan la KEEL amenaça el seu amic i en Sakura s'assabenta, tant ell com tots els nois de primer acudeixen a l'amagatall de la pèrfida banda per a fer justicia.  

Les coses, però, es compliquen tot i que els nois del Fûrin no tenen pensat rendir-se ni fugir i es llancen a la batalla. El problema es que la KEEL són superiors en nombre i juguen brut mentre lluiten, dificultant molt que en Sakura i els altres puguin controlar la situació, i fent que en Sakura sigui incapaç de protegir els seus companys com a delegat. I aquest fet és el què hauria de ser prioritari més que el d'atonyinar el malvat líder de la KEEL. L'arribada providencial d'en Kaji capgirarà la situació, així com calmarà en Sakura  fent-li entendre què és el que ha de fer per ajudar els nois que té al seu càrrec en comptes de només voler centrar-se en venjar l'Anzai. 

Tenint la portada del volum com a pista, en Kaji és una peça fonamental a mitjans del volum i també un personatge rellevant del qual començarem a saber-ne més coses relatives al seu passat i del seu caràcter i força que ens complementen una mica allò vist en el volum anterior. Però ell no serà l'únic personatge de qui veurem una altra faceta, sinó que tots els nostres protagonistes ens mostraran una cara mai vista fins ara, sobretot en Sûo. Ell és el meu personatge favorit i tinc moltíssims ganes de saber-ne més d'ell. Ja no només pel tema del pegat a l'ull sinó també d'on li ve la seva forma de lluitar i tot allò que amaga rere el seu somriure.

Aquest volum m'ha agradat moltíssim i l'he gaudit i viscut com si estigués jo mateixa lluitant amb els meus nois del Fùrin. Wind Breaker ha sigut tota una sorpresa durant el passat 2023 i és un dels pocs shonens que estic seguint amb molta il·lusió i que em té molt enganxada. He de dir que el millor al·licient per a donar-li la oportunitat ha sigut el fet de què surti en català (a més d'en castellà)  perquè, com a catalana, vull obres en català que siguin del meu interés i posats que encara no hi ha ni un sols BL en català, doncs al menys puc llegir en la meva segona llengua materna gràcies a Wind Breaker

Us animo a que us feu amb aquesta obra (ja sigui en català o en castellà) si us agraden les histories d'acció plenes de mastegots y protagonitzades per bandes juvenils amb valors com solen ser la justicia social dels forts i els dèbils i amb personatges plens de carisma. A més aviat sortirà l'anime al Japó i segur que serà una pasada veure la historia d'en Sakura i companyia en moviment i reviure en la petita pantalla allò que hem llegit sobre paper.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario