miércoles, 17 de mayo de 2023

Cròniques de manga nº 13: Wind Breaker vol. 3

 "La força és allò que cal per poder arribar a ser lliure!"


No et perdis el tercer volum de Wind Breaker, on s'enfrontaran els capitans de la Bofûrin i la Shishitôren!


SINOPSIS

L'institut Fûrin és un centre de batxillerat dominat per les bandes, que concentren la flor i nata dels lluitadors. Quan Haruka Sakura arriba al Fûrin amb l'objectiu de ser-ne el més fort, no es pot imaginar que els seus futurs companys siguin els integrants de la Wind Breaker, una colla dedicada a protegir el veïnat. Haruka decideix unir-s'hi, i comença a defensar els més febles del barri.

Ara la Wind Breaker s'enfronta a la Shishitôren, un grup rival d'adeptes al culte absolut de la força, en una sèrie de combats d'un contra un que decidiran la supervivència de totes dues bandes. La lluita arriba al punt culminant quan entren en escena en Togame i en Tomiyama, els poderosíssims vicecapità i capità de la Shishitôren, els quals no tenen cap intenció de posar les coses fàcils als nois de la Wind Breaker! 

Ressenya dels dos primers volums aquí 


ANÀLISI DEL VOLUM 

Després del final espectacular del segon volum, comencem aquest tercer amb la cloenda de la batalla entre en Hiiragi, un dels quatre reis celestials de la Wind Breaker i en Sako, un antic conegut d'ell. Ara és el torn d'en Sakura qui s'haurà d'enfrontar contra el vicecapità de la Shishitôren: en Togame. ¿Qui serà el guanyador de l'esperadíssim combat? El futur de la Wind Breaker y la Shishitôren està a punt de decidir-se. 

Aquest tercer volum és ple d'acció, de panells trepidants a causa de la intensa batalla entre en Sakura i en Togame que no es tallen per a res i s'estomaquen de valent per demostrar qui és el més fort. Però les pàgines del tom no només estan centrades en la batussa, sino què també tenim flashbacks del passat dels personatges on s'expliquen les seves motivación o perquè es troben en aquest status quo. En aquest sentit tenim els record d'en Sako, gràcies al qual descobrim algunes coses sobre la Wind Breaker abans de l'arribada de l'Umemiya al cim quan en Hiiragi volia unir-se amb ell. 

Tot i que, indiscutiblemente, el protagonista del volum és en Togame, el vicecapità de la Shishitôren. És a través de ell, en ple combat amb en Sakura, que en assabentem com era la Shishitôren del passat, justamente abans que ell i en Tomiyama arribessin al cim de la banda. La Shishitôren és una banda que té com a ideal el culte absolut de la força: només el més forts són els més lliures. Però, en el moment en què en Tomiyama va aconseguir ser el més fort i ser el més lliure de tots, les coses van cambiar dins de la pròpia banda. Així doncs, el grup va anant degenerant fins arribar al moment actual on, qui no es fort o mostra feblesa, no mereix estar-hi dins. ¿Aconseguirà l'Umemiya despertar en Tomiyama i fer que torni a ser el d'abans, despertar en ell el seu jo del passat quan s'ho passava bé? 

Com en tot bon shônen de plantofades, Wind Breaker és nodreix dels mateixos clixés que tots coneixem dins del gènere de les obres protagonitzades per bandes juvenils. Així doncs tenim un protagonista que, amb la seva força, més de voluntat que la dels cops de puny, és capaç de transmetre les seves aspiracions i ideals, tant als del seu bàndol com al del bàndol rival. Aquest és un factor fonamental en tot el volum: la voluntat d'en Sakura per guanyar i demostrar qui és farà que en Togame obri els ulls i sigui capaç d'acceptar els seus error i vulgui posar-hi remei. 

En Sartoru Nii és un crack introduint els clixés de forma orgànica dins de l'obra. No cal innovar quan ja està tot inventat: només s'ha de introduir amb coherència dins de l'obra. Wind Breaker és un manga de personatges i no només de cop de punys i peus. Novament, tenim personatges molt clixés i que tots hem vist en un fotimer de sèries, però Nii els planteja i els caracteritza amb molt d'encert, destacant la part de la personalitat dels personatges que l'interessa quan ho ha de fer, treien-los molt de suc i introduint idees ètiques i morals dins del món de les bandes juvenils a la vegada que el protagonista fa el seu viatge, el viatge de l'heroi, i va creixent.     

El final del tom acaba en el moment més interessant: la batalla final entre els capitans de la Wind Breaker i la Shishitôren. El proper volum promet ser brutal i èpic on veurem les habilitats de l'Umemiya, el capità de la Wind Breaker i, espero, que en sapiguem més coses d'ell i com va aconseguir unificar la gent del Fûrin si no en la propera entrega, en subsegüents. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario