sábado, 4 de noviembre de 2023

Cròniques de manga: Wind Breaker vol. 5 de Satoru Nii

 "Per estar a l'altura d'allò que s'espera de mi faig el que puc"


En Haruka és triat com a nou delegat del curs! Però l'Anzai, un company de classe, sembla que s'ha ficat en un bon embolic amb la KEEL…

SINOPSIS

Després de derrotar a la Shishitôren en una cruenta baralla, en Haruka Sakura s'ha guanyat el respecte dels seus companys de l'institut Fûrin. Així mateix, arriba l'hora de seleccionar a un delegat de classe i, després de comentar-ho amb alguns alumnes de segon, tots els companys estan d'acord que sigui en Haruka! Mentrestant, una amenaça aguaita a un dels seus companys, l'Anzai, que pel que sembla té assumptes pendents amb una banda anomenada KEEL. Per salvar al seu amic de les arpes d'aquest infame equip, en Haruka i companyia hauran d'entrar en acció!

Ressenya dels dos primers volums aquí 

Ressenya del tercer volum aquí 

Ressenya del quart volum aquí


ANÀLISI DEL VOLUM

Cinquè volum del slice of life dels més ètics i morals dels busca-raons protectors del barri ple d'acció, profunditat i de reflexions on coneixerem una mica més com s'estructura la Wind Breaker per dins i la nova funció d'en Sakura com a delegat de classe.

Ningú pot dir que el dia a dia d'en Haruka Sakura sigui avorrit. Després de l'enfrontament amb la Shishitôren, en Sakura fa nous amics entre els seus companys de classe, fent que doni un pas endavant dins del camp de les relacions socials. En Sakura, que no està gens acostumat a estar rodejat de gent o de tenir "amics", no sap ben bé com enfrontar aquesta nova etapa estudiantil dins del Fûrin, l'institut on va decidir cursar per la fama de la seva banda i per a demostrar que ell és el més fort de tots i que, per tant, té la capacitat per arribant el cim del Fûrin. Però gràcies a l'Umemiya i els altres nois del Fûrin està descobrint que arribar al punt més alt del castell és imposible de conquerir si estàs sol.  


Tot i així poc imaginava el nostre esquerp protagonista que les seves accions, completament genuïnes, arribarien al cor dels altres i que serien el motiu pel qual el dia de l'elecció del delegat de la classe, ell seria l'escollit de forma unànime. Ple de dubtes i de inseguretats, en Sakura no entén què se suposa que ha de fer un delegat ni com ha de cuidar els companys que ara estaran sota el seu comandament dins de la Wind Bereaker. Encara que tingui l'ajuda dels seus nous amics i d'en Nirei o en Suô, no té gens clar com pot arribar a estar a l'alçada del seu nou càrrec sent un llop solitari. 

Mentre en Sakura es troba ple de dubtes, uns nois molt estranys ronden pel barri. ¿Qui són els membres de la banda KEEL i què és allò que busquen?   

Després de dos volums anteriors frenètics i plens d'acció,  la calma arriba al Fûrin i en Satoru Nii aprofita aquesta pausa per  endinsar-nos més en el món que envolta la banda de la Wind Breaker i profunditzar més en els seus personatges, concretamente en el Sakura. En els diversos capítols que conformen aquest cinquè volum no només ens parla de l'estructura interna de les classes amb el sistema dels delegats, sinó que també ens presenten nous personatges i veiem per primera vegada els quatre reis celestials del Fûrin, aquells que formen el nucli dur de la Wind Breaker i estan sota el comandament directe de l'Umemiya.  

El tom està centrat en Sakura de qui comencem a veure un canvi progressiu en la seva actitud i manera de pensar. Després de l'incident amb la Shishitôren i de les converses amb l'Umemiya, en Sakura està començant a veure les coses una mica diferents i a adonar-se'n que ja no està sol i que els membres de la Wind Breaker l'accepten tal i com és sense que els importi el seu aspecte extern. Tots confien en ella i en la seva força. Mostrant sempre un fort sentit de la justicia i de defensar sempre als necessitats, en Sakura s'ha guanyat el cor de qui l'envolten i el respecte del mateix Umemiya o dels veïns del barri. 

Tot i sentir que ja no està sol, en Sakura no està acostumat a que el tractin bé o a ser un membre més dins d'un grup. Això fa que no sàpiga socialitzar o comportar-se amb normalitat i naturalitat, avergonyint-se moltes vegades que se sent adulat o li fan saber que és algú amb qui es pot comptar. Satoru Nii ens dóna pinzellades de l'evolució d'en Sakura, de com reflexiona per intentar entendre què és ser un líder de grup i què s'ha de fer per complir amb eficàcia el càrrec com a tal. Gràcies a això Nii ens introdueix nous personatges com per exemple en Kaji, el delegat del nois de segon del seu mateix escuadró i veurem com se suposa que és rondar pel barri i ajudar el veïnat quan hi ha qualsevol problema. 

Com sempre, però, les coses pels nostres protagonistes no podrien ser pacífiques eternament i aviat comencen noves problemàtiques. Uns  nois amb una vestimenta molt peculiar ronden pel territori de la Wind Breaker i no són gent amb molt bona fama que diguem. Els nois en qüestió pertanyen a un banda anomenada KEEL i sembla que busquen un company d'en Sakura, l'Anzai. En Haruka, veient que un nano que està sota la seva ala té problemes, no dubtarà en descubrir què està passant i d'actuar en conseqüència. Ha arribat el moment que en Sakura demostri què vol dir ser un líder i protegir els seus. 

Un nou i potent conflicte està a punt de començar. Aconseguiran en Sakura i els seus amics ajudar l'Anzai i acabar amb l'amenaça de la KEEL?  



No hay comentarios:

Publicar un comentario